În curs de procesare...

Noutati site

Data adăugării: 12/02/2013 Comparatie Salamander sau Rehau vs Gealan care Veka. Ce cumpar?

Conform rapoartelor de trafic de pe siteul nostru www.salamander-termopane.ro, am constatat tot mai multe logari pe cautari de genul: Salamander vs Rehau sau Comparatie Gealan cu Rehau sau Ce este mai bun Salamander sau Veka. Suntem incantati ca actualii consumatori tind sa fie din ce in ce mai atenti la informatii de detaliu, ca sunt foarte selectivi si precauti. Acest fenomen nu ne face decat bine tuturor, in special acelor companii care se straduiesc de ani buni de zile sa explice de ce este bine si mai ieftin sa alegeti servicii si produse de calitate. Referitor la aceste preocupari, insa, si din motive de etica profesionala, nu o sa putem indica exhaustiv un profil ca fiind cel mai bun, pentru ca problema este mult mai complicata decat pare la prima vedere. Nu o marca de profil decide calitatea tamplariei - acesta este raspunul corect. Este adevarat ca in general unele marci de profile pot fi asociate cu produsele si serviciile adiacente ca fiind peste medie, dar si aceasta pista poate da erori. Atunci cand doriti sa faceti o comparatie intre profile, este indicat sa atrageti atentia la CUMULUL si REZULTANTA urmatoarelor aspecte, doar o coroborare a acestor indicii va poate da un raspuns aproximativ corect: - primul si cel mai important aspect este ca tamplaria sa contina un maximum de componente de la firme de renume, care prin numele sale sa garanteze un nivel inalt de calitate. Ex: profile germane SALAMANDER, VEKA, REHAU si GEALAN (acea parte de gama produsa in Germania, nu si gama lowcost produsa in tari emergente comunitatii europene), SCHUCO. Feronerie ROTO, SIEGENIA, MACO. Geam SAINT GOBAIN, PILKINGTON, GUARDIAN. Materiale de etansare de calitate. - al doilea aspect este dat de oamenii cu care intrati in contact, pentru ca de cele mai multe ori, o hiba de ofertare, prezentare, explicare sau chiar si un banal raspuns la telefon va poate sugera indicii despre o firma, in ce masura are grija de calitate. Calitatea serviciilor este in stransa legatura cu calitatea produselor oferite, pentru ca si unele si altele sunt conditionate de un anumit tip de organizare, concept si stil de lucru. Ex: atunci cand personalul de la ofertare isi exercita obligatiile prost, aproape sigur ca la momentul montajului veti gasi montatori lafel de slabi. Cautati companii care sa va dea raspunsuri, promte, exhaustive si la subiect, care sa va dea nu numai raspunsuri ci si solutii, care sa tina de intuitie, implicare si interes fata de nevoile dumneavoastra atat cele declarate cat si cele neexprimate. Acestea fiind spuse, va uram atentie, grija, perspicacitate si mult succes in elaborarea unei pareri propriii legat de alegerea ce urmeaza sa o faceti. Un client informat, este un client harnic, caruia ii pasa de banii munciti!

 

Comment-uri

*****

23/05/2016, 13:03

"Este adevarat ca proiectarea sistemului de profile PVC si solutiile oferite sunt importante, dar din experienta mea de 17 ani in aceasta industrie, recomand mare atentie la producatorul tamplariei (nu la producatorul sistemelor de profile) si mai ales la echipa de montaj. Cel mai simplu de evitat o alegere proasta, e sa tineti cont de urmatoarele:
1. identificati 4 cele mai mari firme din orasul dvs.
2. cereti oferta la toate firmele, specificand expres (feroneria, accesoriile aferente feroneriei daca e cazul, tipul si seria de profil, producatorul sticlei, producatorul geamului termopan), astfel veti compara mere cu mere nu mere cu pere. Multi ofertanti din pacate oferteaza cele mai ieftine solutii, omit pozitii din tabloul de tamplarie, omit sa puna oscilobatante si oferteaza deschideri simple, etc si toate acestea aparent dintr-o neintelegere, astfel acceptat fiind pretul mai mic si odata semnat contractul nu mai puteti renunta la comanda. Se vine la masuratori si se constata diferentele, care de regula costa, dar nu mai puteti da inapoi (a nu se face confuzie intre diferentele solutiilor cerute si diferntele de cote, de regula dupa masuratoare cotele clientului difera de cotele constatate de inginerul masurator).
3. folositi informatiile de la toti ofertantii, punand intrebari incrucistate, astfel va veti forma usor usor o idee despre ce trebuie sa contina tamplaria comandata.
4. atentie la armatura, acolo se fac economiile cel mai mult, pt ca nu se vad, iar o armatura subtire va poate compromite intreaga lucrare, pe profile albe armatura trebuie sa fie de cel putin 1.5mm iar pe profilele colorate sau infoliate de minim 2mm.
5. atentie la feronerie, sa fie de la o marca consacrata si atentie la gama de adresabilitate, Ex: feroneria ROTO, pe care o consider cea mai fiabila poate avea inchidere de stulp pe zavoare sus si jos sau prin zavoare actionate simultan din maneta de spaniolet. Oferta va fi diferita ca si pret desi feroneria este ROTO, vi se poate livra snappermecanic sau magnetic, iarasi diferenta de pret, inchidere simpla sau tip ciuperca pt siguranta... Toate acestea sunt detalii ce tin de transparenta ofertei.
6. atentie la profesionalizmul celui ce oferteaza, de regula, daca ofertantul este prost pregatit, montatorii sunt din acelasi spectru.
7. intrebati daca puteti vedea o tamplarie ce urmeaza a fi montata undeva la un depozit sau la un montaj neexecutat inca.
8. intrebati daca puteti vedea o tamplarie deja montata.

Atnci cand un ofertant va raspunde promt la intrebari, cand va ofera solutii si produse de ultima ora, cand isi argumenteaza raspunsurile, exista o probabilitate mai mica de a gresi alegand serviciile firmei pe care o reprezinta.

Legat de diferentele constructive sau de rezistenta si fiabilitate, profilele Veka sunt foarte asemanatoare cu profilele Salamander, ultimele aparitii cum ar fi BluEvolution este chiar mai lat decat varful de gama Veka Alphaline, iar in ultima perioada producatorii de tamplarie din profile PVC Veka, au renuntat in parte la profilul Alphaline, astfel renuntand si la gama premium..."

*****

16/12/2014, 20:05

"Salamander este un profil superior prin structura sa.Are grosimea peretelui exterior de 3 mm (la cele cu cinci camere) sunt ridigizate cu armatura metalica din tabla cu gr. de 2 mm .De asemena nu prezinta inreruperi de armatura la locasul unde se monteaza feroneria.La imbinari in conditii de uzina se introduc coltari din plastic care ridigizeaza fereastra sau usa la lipire.Ce mai la ora actuala SALAMANDRA este un profil de exceptie ."

*****

17/11/2014, 19:19

"eu tot nu inteleg de ce veka e atat de scump. am vazut ca grosimea latimea inaltimea toate is la fel. tot roto e acelasi geam etc. am vecinul care a convins alt vecin si tot asa. cineva stie sa spuna care e diferenta de ce e pretul diferit asa mult?"

Postare nouă

Tastați caracterele pe care le vedeți în imaginea de mai jos.